REWORQ

Izdelava Celostne Grafične Podobe - CGP

Prvi vtis je ključen! Zato dober dizajn odigra svojo vlogo pri srečanju s stranko. V naši agenciji, dajemo velik pomen kreativnosti in svežim idejam, ustvarjamo nove vizualne identitete, ter nudimo podporo že uveljavljenim blagovnim znamkam.

Kaj je celostna grafična podoba – CGP?

Celostna grafična podoba (CGP) je sklop vizualnih elementov, ki predstavlja podjetje, organizacijo ali blagovno znamko. Vključuje vse od logotipa in barvne sheme do tipografije in grafičnih elementov. CGP je ključnega pomena za oblikovanje prepoznavnosti blagovne znamke in ustvarjanje dolgoročnih odnosov s strankami.

Kako zgraditi celostno grafično podobo – CGP?

 • Analiza ciljne publike: Pred začetkom izdelave CGP je ključnega pomena, da se naredi analiza ciljne publike. To omogoča oblikovalcem, da razumejo, kaj ciljna publika pričakuje od blagovne znamke, kako jo dojema in kakšne so njene potrebe.
 • Izbor barvne sheme in tipografije: Po analizi ciljne publike se lahko začne izbor barvne sheme in tipografije. Barvna shema mora biti usklajena z vrednotami in sporočili blagovne znamke ter primerna za ciljno publiko. Tipografija pa mora biti berljiva in primerna za uporabo v različnih medijih.
 • Oblikovanje logotipa: Logotip je ključni element CGP in mora biti zasnovan tako, da odraža vrednote in sporočila blagovne znamke ter se enostavno prepozna. Logotip mora biti uporaben v različnih velikostih in na različnih medijih.
 • Izdelava druge grafične opreme: Poleg logotipa je pomembno izdelati tudi druge grafične elemente, kot so vizitke, dopisni papir, ovitki za dokumente, embalaža in podobno. Ti elementi morajo biti v skladu z barvno shemo in tipografijo ter odražati vrednote in sporočila blagovne znamke.

Kako uporabiti celostno grafično podobo – CGP?

Ko enkrat imate pripravljeno celostno grafično podobo vašega podjetja, je pomembno, da jo začnete uporabljati na vseh možnih področjih. V nadaljevanju bomo predstavili nekaj načinov, kako lahko uporabite svojo CGP:

  • Spletne strani

Vaša spletna stran je najbolj očitno mesto, kjer mora biti vaša celostna grafična podoba prisotna. To pomeni, da mora biti uporabljena na logotipu, barvni paleti, tipografiji in drugih grafičnih elementih.

  • Poslovna komunikacija

Vsi vaši dokumenti, kot so vizitke, dopisni papirji, kuverte in ostala poslovna korespondenca, morajo vsebovati elemente vaše celostne grafične podobe. Tako boste zagotovili, da bodo vaši dokumenti prepoznavni in profesionalni.

  • Oglasni material

Če želite, da vaša celostna grafična podoba doseže največjo možno publiko, je pomembno, da se uporablja tudi v oglasnem materialu, kot so plakati, letaki, oglasi in drugo. Tako bodo vaši oglasi bolj prepoznavni in učinkoviti.

  • Družbena omrežja

Družbena omrežja so odličen način za širjenje vaše celostne grafične podobe. Zagotovite, da so vaši profili na družbenih omrežjih v skladu s celostno grafično podobo vašega podjetja. Uporabljajte barve, tipografijo in logotip vašega podjetja, da se vaša blagovna znamka prepozna tudi na družbenih omrežjih.

  • Embalaža izdelkov

Če prodajate fizične izdelke, je pomembno, da vaša celostna grafična podoba pride tudi na embalažo. Tako bodo vaši izdelki bolj prepoznavni in profesionalni.

CGP je torej ključnega pomena za uspešno poslovanje vašega podjetja. Ko jo enkrat imate, jo je pomembno uporabljati na vseh možnih področjih vašega poslovanja, da boste zagotovili, da bo vaša blagovna znamka prepoznavna, profesionalna in konsistentna.

Kontaktirajte nas!

Tukaj smo, da vam pomagamo 👋😁

Kontaktni obrazec
  040 319 170

  Cvetkov trg 1.,
  2250 Ptuj, Slovenija

  This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.